Thea första tjej i Skånelaget

Thea Andersson från Skurups IBK uttagen till Skånelaget

SKURUP. För första gången har en spelare på damsidan från Skurups IBK blivit uttagen till Skånelaget.

– Det betyder jättemycket, säger Thea Andersson.

Thea Andersson ser uttagningen till Skånelaget som en bekräftelse.

– Jag har länge haft som mål att ta mig till Skånelaget. Det är en bekräftelse på att jag gör någonting bra inom innebandyn, säger Thea Andersson.

I dag är hon 16 år och har spelat innebandy i tio av dem. Fram till att det bildades ett lag för tjejer när hon var 13 år spelade hon med killarna. Numera spelar hon back i Skurups IBKs damlag i division 1. 

När hon hinner spelar hon även med klubbens damjuniorer samt JAS 17-laget.

– Ofta är det två-tre matcher per helg. Det gäller att planera och låta kroppen vila, men jag prioriterar division 1 och JAS, juniorallsvenskan, säger Thea Andersson.

När hon inte spelar innebandy studerar hon ekonomi i Ystad, och kopplar av med fotbollsträning i Skurups AIF. Mestadels blir det där spel i B-laget, men även i A-laget.

– Jag tränar tre-fyra gånger i veckan totalt. I skolan är det all in för att få så mycket som möjligt gjort där, så att det inte blir så mycket läxor.

Med Skånelaget väntar närmast en träningsmatch den 9 december, och sedan en veckolång turnering i Umeå i januari. Sin fortsatta utveckling inom innebandyn tar hon som med ro.

– Nu satsar jag till att börja med på att ta en bra plats i Skånelaget. Så får vi se vad som händer sedan, säger Thea Andersson.

Från Skurups IBK har även Pontus Andersson tagits ut till Skånelaget.

 

Publicerad 30 November 2017 06:00