Ridhuslyft i Fågeltofta

Nytt underlag och belysning

FÅGELTOFTA. Nytt underlag, sargar och belysning. Det är exempel på åtgärder i ridhuset i Fågeltofta. 

– Vi vill behålla vårat ridhus, säger Siv Olsson, ordförande i Österlens Ryttarförening.

– Vi har ett ridhus som är 35 år gammalt så det är ju slitet och använt, säger Siv Olsson.

Renoveringarna i ryttarföreningens ridhus i Fågeltofta kommer göras i etapper, först byts underlaget ut från en blandning av grus och pinnflis till fibersand. Det bland annat efter önskemål av medlemmar i klubben.

– Många tävlingar hålls på fibersand och då vill man givetvis träna på det för att få samma känsla. I dag har vi medlemmar som är beredda att åka iväg ganska långt för att få den träningen.

Förutom underlaget ska man också byta ut sargen, renovera kök, toaletter och dusch. Även byta ut lysrören i taket till LED-belysning, mer miljövänligt och det är något som får en positiv effekt på elräkningen, enligt Siv Olsson.

Den totala kostnaden för renoveringarna uppgår till runt 650 000 kronor och finansieras av eget kapital, medel från Skåneidrotten och kommunen. Utöver det, mycket ideellt arbete från medlemmar.

Tanken är, enligt Siv Olsson, förutom bättre träningsförutsättningar, att man får en trevligare miljö och att folk stannar lite längre efter träningarna.

Många ryttare i dag rider i privata ridhus för sina tränare och Österlens Ryttarförening konkurrerar främst med dem.

– Vi vill kunna behålla vårat ridhus och kunna ge våra medlemmar bra träningsförutsättningar för att kunna bibehålla sin nivå, säger Siv Olsson. 

Publicerad 30 November 2017 11:01