En helg full av juliga aktiviteter när första advent firas i Ystad

Av
Julia Pileby

Julia Pileby

YSTAD. Om en vecka nalkas första advent. Under helgen pågår en rad julaktiviteter för den som vill starta årets julfirande i god tid.

Både den 1 och 2 december är det ”The Christmas Show” på Ystad saltsjöbad. Det blir rock, soul och funk med Lollo Gardtman och Dennis Furlan. Till showen bjuds det på julbord.

Mellan fredag och söndag kan man beskåda öppnandet av de tre första luckorna i Ystads levande julkalender.

På St Knuts torg bjuds det varje dag fram till jul på en kulturaktivitet under 15 minuter. För den första luckan står Ystad Militärhistoriska förening som värd.

Fredagen den 1 december blir det ”En stilla jul” med Anders Ekborg på Ystads teater. Konserttraditionen lever vidare när Anders Ekborg, tillsammans med sina musiker, bjuder på klassiska julsånger sammanvävt med personliga och aktuella mellansnack.

Vill man gå på en traditionell julmarknad öppnar Marsvinsholm upp dörrarna under lördagen och söndagen. Det bjuds på konsthantverk, bakverk, delikatesser och mycket annat. I caféet kan man ta en fika och lyssna till kyrkokörens julsånger. Marknaden är öppen mellan klockan 10–17.

På söndagen blir det julkonsert med Romeo och Juliakören på Ystad teater. Efter förra årets succé återvänder kören med toner som klingar lite annorlunda. Men en doft av jul utlovas ändå. Romeo & Juliakören från Dramaten är känd från Nobelfester och prinsessbröllop.

Publicerad 25 November 2017 08:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag