En smart liten världspremiär

SKURUP. Det var en nöjd arrangör som packade ihop efter tvådagarsforumet Smart little village i förra veckan.

Peter Eyermann är en av initiativtagarna till Smart little village, ett arrangemang tänkt att inspirera människor som verkar i små kommuner till samverkan och utveckling. Inspirationsforumet hölls på Skurups sparbank arena, med föreläsningar och nätverkande. Deltog gjorde representanter från närmare 20 kommuner i södra Sverige.

– Även stora företag som Telia och Sweco kom. En föreläsare som stack ut tycker jag var Dale Williams från Nya Zeeland, säger Peter Eyermann.

Dale Williams är borgmästare på en liten ort och mycket engagerad i ungdomar och deras framtid. Han pratade under rubriken ”Zero waste of youth”.

– Han drar paralleller mellan utbildning och företagare, hur viktigt det är att ungdomar tidigt får kontakt med företag och yrkesliv. Där tror jag att vi har mycket att lära av här i Sverige, säger Peter Eyermann.

Han beskriver årets Smart little village som en världspremiär.

Att konferensen får lov att återkomma nästa år hoppas han verkligen.

– Det här sätter Skurup på kartan. Några representanter för andra kommuner frågade om vi inte kunde komma till dem nästa gång, men där är jag omutbar. Nu hittar folk hit och vi ligger bra till med nära till både tåg och flyg, konstaterar Peter Eyermann.

Publicerad 24 November 2017 15:22