Sportskolan för seniorer är tillbaka

Nu med möjlighet att välja judo på schemat

SKURUP. Senior sport school har visat sig vara en lyckad satsning. Nytt för i år är att deltagarna kan välja att ha judo på schemat.

Senior sport school är ett samarbete mellan Skåneidrotten och Skurups kommun som lockar många över 65 år.

– Både första och andra året var väldigt lyckade. Förra året kom över 50 personer på informationsmötet. Vi kan ta emot max 25 och blev tvungna att lotta, säger Martin Kalén på Fritid Skurup.

Det är tredje gången som sportskolan hålls när aktiviteterna drar igång efter jul. Vid anmälan får deltagarna motivera varför de vill vara med.

– Vi vill nå dem som inte redan är medlemmar i någon förening. Många pensionärer vill aktivera sig, testa någonting nytt och träffa nya människor, konstaterar Martin Kalén

Deltagarna ?träffas två gånger i veckan under en tolvveckorsperiod. En av dagarna har de någon fysisk aktivitet som till exempel boule, gym, judo eller golf. Andra dagen kan de till exempel laga mat eller gå en kurs i hjärt- och lungräddning.

Sportskolan verkar leda till att många fortsätter med aktiviteter även efter att terminen är avslutad. Föreningar som håller i aktiviteterna har fått fler medlemmar.

– De som gick skolan första året har startat en egen grupp som fortfarande träffas, berättar Martin Kalén.

Informationsmöte ?inför vårterminen hålls den 27 november klockan 10 på Biorama. Skolan startar den 15 januari.

Publicerad 17 November 2017 13:12