Pia Rydlöv är ny rektor för skolområde Nord

Av
Anna Fröjd

KIVIK. Den nya rektorn för skolområde Nord är på plats. Med ansvar för Kiviks skola, Gärsnäs och Sankt Olof tillträder Pia Rydlöv med stor entusiasm.

– Det är jättespännande och jätteroligt. Jag blir glad när jag kommer hit och det är en ynnest att få arbeta på Österlen, säger Pia Rydlöv, 60.

Närmast kommer hon från Thorén-gruppen och en gymnasieskola i Malmö.

– Den mesta av min rektorskarriär har varit på gymnasie- och vuxensidan men skolan har många likheter oavsett längden på de som läser, säger Pia Rydlöv.

Ewa Kristensson, barn- och utbildningschef, är ansvarig för rekryteringen till Simrishamn och skolområde Nord.

– Det har varit ett gediget rekryteringsarbete med många sökande. Pia Rydlöv är en stark och kraftfull kvinna, hon har ett driv och ett stort engagemang. Det var en människa som tog oss med storm, säger Ewa Kristensson, uppenbart nöjd med rekryteringen.

Men Pia Rydlöv är inte ett helt okontroversiellt val. Hon har en lång karriär bakom sig men från två tidigare anställningar har hon tvingats sluta. Både då hon var rektor på Skurups folkhögskola 2012 och från Göinge utbildningscenter 2015.

– Det första hon gjorde var att berätta om det hon varit med om och jag har pratat med hennes senaste chef och gått igenom vad som har hänt. Hennes positiva sidor har övervägt och även de fackliga har kollat upp hennes referenser. Beslutet är fattat under facklig samverkan och vi var alla överrens i rekryteringsgruppen. Vi ser henne som ett tillskott i ledningsgruppen, säger Ewa Kristensson.

– Jag är stolt över vad jag har presterat på mina tidigare anställningar och det här jobbet har jag fått på mina meriter, säger Pia Rydlöv och fortsätter:

– Jag har blivit mycket varmt och välkomnande mottagen och det är härligt att möta barnen med alla deras frågor.

Kiviks skola blir bas för Pia Rydlöv men hon har redan hunnit besöka alla tre skolor hon har ansvar för.

Publicerad 13 November 2017 10:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag