Skolpersonal anklagas för våld mot elever

Rektorn: "Jag blir förskräckt"

SKIVARP. Mölleskolan i Skivarp har anmälts till skolinspektionen. I ett brev till Skurups kommun skriver nio föräldrar att barn på skolan inte får den hjälp de har rätt till, att kollektiva bestraffningar utövas och att pedagoger knuffar elever.

”Pedagoger brukar fysiskt våld mot elever, t. ex. genom att slänga ner elever på stengolv inomhus, knuffar dem” skriver föräldrarna i det åtta sidor långa brevet.

Föräldrarna menar att barn har ont i magen och inte vill gå till skolan. I brevet anklagas skolan också för att inte vidta några åtgärder när elever brukar våld mot varandra.

”Elever blir slagana av andra elever och både fysiskt och psykiskt misshandlade, men skolan gör inget åt det hela. Oftast slätas det över” skriver föräldrarna.

Rektorn på skolan, Maria Appelgren, delar inte bilden som föräldrarna ger av att någon ur personalen ska ha varit våldsam.

– Jag blir förskräckt när jag läser detta. Det faller på sin egen orimlighet. Det är klart att det inte förekommer, säger rektorn.

Varför skriver föräldrarna det då?

– Det kan jag inte svara på.

Vidare vill hon inte kommentera anmälan eller brevet.

– Vi har skickat ett svar till skolinspektionen och detta kommer utredas. Det är jättebra att det görs en utredning, men jag kan inte kommentera någonting mer innan den är avslutad, säger Maria Appelgren.

Publicerad 10 November 2017 13:26

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag