Marie Malmqvist och Gun Svensson på Kiviks bageri & café. Foto: Privat

Marie Malmqvist och Gun Svensson på Kiviks bageri & café. Foto: Privat

Mat i gott sällskap bjuds runt om på Österlen under årets matrunda

ÖSTERLEN. Under Kristi Himmelsfärdshelgen är det fullt fokus på mat på Österlen. Under fyra dagar bjuds ett brett program där 61 företag från trakten deltar.
Årets tema på Matrundan Österlen är ”I gott sällskap”, där besökare kommer att få ta del av vad det kulinariska Österlen har att erbjuda.
Odlare, producenter, gårdsbutiker, restauranger och kaféer bjuder under fyra dagar in besökare att ta del av sina verksamheter.

I år är det 10-årsjubileum och därför extra många aktörer och programpunkter kring mat och dryck.
– Det kommer att märkas på flera sätt. Bland annat har vi en rad aktörer som är inbjudna att vara med just i år. Flera av dem är dessutom nyetablerade på Österlen, säger Helena Ingvarsson, ordförande i Matrundan Österlen.
– Vi vill ge en så komplett bild som möjligt av det Österlen har att erbjuda alla matälskare. Både för bofasta, sommargäster och tillfälliga besökare. Kulinarisk turism är på tillväxt, och internationell press rankar vår region högt.

Man räknar med att det kommer runt 30 000 människor under dagarna.
– Det roliga med matrundan är att det finns så många olika saker att göra. Allt från parkvandringar och vinprovningar till att lära sig filéa fisk och stycka kyckling. Det kommer nog bli en del sparris också.

Matrundan Österlen 2017 pågår från torsdag 25 maj till och med söndag 28 maj.


Julia Pileby

Publicerad 15 May 2017 12:00