På gång i veckan

Lotta Engberg gästar revy
Vad: ?Bjärnums Casinogäng firar 30 år av skratt, sång, teater och dans, och det ska firas i vår. Som gästartist är Lotta Engberg med, som gör sin revydebut i Bjärnum.
Var: ?Hässleholm kulturhus
När: ?Premiär 25 mars klockan 18
Möt Martina Haag
Vad: ?Möt skådespelerskan som sadlade om och började skriva vid 39 års ålder. Martina Haags senaste bok ”Det är något som inte stämmer” blev snabbt en av de mest omtalade böckerna, som en skildring av en skilsmässa där författaren Petra efter sin separation tillbringar 21 dagar i en fjällstuga. Detta i samband med Martina Haags separation från Erik Haag.
Var: ?Ystads stadsbibliotek
När: ?22 mars klockan 19
Mångsidige Emil Jensen
Vad: ?Emil Jensen är tillbaka med en ny föreställning med Riksteatern. Emil är en av landets mest mångsidiga artister, på scen blandar han musik, lyrik och komik till en helt egen genre i sina hyllade mellansnack och låtar. Han har en förmåga att ta sig an de mest angelägna och brännande aktuella ämnen, men alltid genom humorn, ljuset och komiken.
Var: ?Ystads teater
När: ?26 mars klockan 19
Pratar om antikfavoriter
Vad: ?Som en försmak till Antikmässan i Brösarp kommer antikhandlarparet Björn och Ann-Margret Litzén från Tantalus Antik i Brösarp och berättar om bland annat antikbranschen i dag och trender genom åren. Björn och Ann-Margret Litzén tar också med sig egna favoritantikviteter för att ge möjligheter att ”se och känna” och ställa frågor. Antikmässan i Brösarp pågår 31 mars-2 april.
Var: ?Brösarps konsthall, Tomelilla
När: ?22 mars klockan 19
Proggband till Kristianstad
Vad: ?Även om man skulle vilja så är det svårt att placera in kultbandet Kebnekajse i ett musikaliskt fack. Progg säger vissa, svensk folkrock säger andra, traditionell spelmansmusik i modern tappning med elektrifierade instrument säger dem själva. Trots att de aldrig förbundit sig att föra någon form av politisk talan blev de proggrörelsens flaggskepp på tidigt sjuttiotal. Om Kebnekajse någonsin spelat i Kristianstad var det väldigt länge sedan
Var: ?Kulturkvarteret Kristianstad
När: ?24 mars klockan 20
Dramatisk visning
Vad: ?Följ med på en dramatiserad kvällsvisning med skådespelaren Bror Tommy Borgström. Den 24 mars 1532 blev bröderna utkastade från klostret. Föranmälan till Klostrets reception.
Var: ?Klostret i Ystad
När: ?24 mars klockan 19
Johan Glans på världsturné
Vad: ?Johan Glans är en av landets populäraste och mest prisbelönta komiker. Han har bland annat utsetts till Årets manliga komiker två gånger och har varit ute på flera framgångsrika standup-turnéer. 2008 åkte han ut på en ”World Tour of Skåne” och fem år senare var det dags för ”World Tour of Skandinavien”, som spelades i hela Norden och hyllades i media.
Var: ?Kristianstad arena
När: ?24-26 mars
Lättsamt om vädret
Vad: ?Hör Nils Holmqvist, meteorolog på Svt som vill att vi blickar uppåt, berättar om boken ”Himlen är vackrast med lagom mycket moln” - en pedagogisk, poetisk och humoristisk berättelse om allas favoritsamtalsämne nummer ett. Han vill få oss att förstå hur stormar, värmeböljor, skyfall, otaliga lågtryck och högtrycksryggar blir till. Ett arrangemang i samarbete med Naturskyddsföreningen.
Var: ?Tomelilla kulturhus
När: ?23 mars klockan 18.45
En läsfrämjare berättar
Vad: ?En kväll om språkets och skönlitteraturens roll i samhället för såväl individens orienteringsförmåga som demokratins välmående. Med utgångspunkt från sin nya novellsamling ”Karlssons pojke” berättar författaren och läsfrämjaren Torgny Karnstedt om det svenska folkhemmets uppgång och fall och vår tids dramatiska globala skeenden.
Var: ?Simrishamns bibliotek
När: ?20 mars klockan 19

Martina Haag. Foto: Anna-Lena Ahlström

Martina Haag. Foto: Anna-Lena Ahlström

Publicerad 18 March 2017 09:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag