Marietorps naturskola får miljonbidrag

Av
Julia Pileby

Julia Pileby

YSTAD. Leader beviljar Marietorps naturskola drygt 1,6 miljoner kronor för att kunna bedriva marinpedagogisk verksamhet. – Det här gör att elever får lära sig om det hållbara havet, säger Caroline Persson, verksamhetsledare på Marietorps naturskola.
Marietorps naturskola får pengar för ett projekt som ska utveckla och bedriva marinpedagogisk verksamhet för elever i hela kommunen.
– Vi är en del av att elever på skolorna runt om i Ystad får utomhuspedagogisk verksamhet, säger Caroline Persson, på Marietorps naturskola.

Som det ser ut i dag har kommunen inte resurser att starta upp verksamheten själva, men genom projektet blir det möjligt.
Blir uppstartsprojektet framgångsrikt kommer kommunen att överta verksamheten efter projektets slut.

Under projektperioden kommer pedagogiska program att utarbetas. Program ska finnas för allt från förskola till gymnasium. Projektet kommer också att innefatta sommaraktiviteter. Under tre veckor sommaren 2018 kommer man att erbjuda aktiviteter för sommarlovslediga barn och unga.
– Havet har alltid betytt mycket för Ystad. Det här gör att elever får lära sig om det hållbara havet, säger Caroline Persson.


Publicerad 18 March 2017 08:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag