Ger plats åt konst, design och mat

Av
Julia Pileby

Julia Pileby

INREDNING. I Hunnestad, utanför Ystad bor Micha van Dinther och Magnus Wittbjer. Tillsammans driver de designbutik på nätet, men till påsk blir deras hem en fysisk butik. Och allt som finns däri är till salu.
Att kliva in i Micha van Dinthers och Magnus Wittbjers bostad är som att gå rakt in i en tidningssida i valfritt inredningsmagasin.

Det ligger inga skor omkullvälta i hallen, inga travar med disk, inga obäddade sängar.
– Nu vill vi doppa tårna i det fysiska, säger Magnus Wittbjer när vi har slagit oss ner i det stora soffmöblemanget.
Han syftar på det kommande event som är förlagt i anslutning till påsken.

Tillsammans driver Magnus Wittbjer och Micha van Dinther webbutiken Typeo, som säljer handplockad design. Nu vill de prova på att sälja design i en fysisk butik. Och lokalen de valt är deras eget hem.
– Vi vill göra detta till en plats för konst, mat och design. Och vi tänkte att det kunde passa bra att göra det i samband med konstrundan här på Österlen, säger Micha van Dinther.
Deras hus kommer att öppnas upp under påskhelgen.

Det kommer att finnas fotokonst av danska Kenneth Rimm på väggarna, keramik av svenska Alexandra Nilasdotter, vars keramikpjäser handlar om uppväxten i Hässleholm, och textildesign av amerikanska Mengly Hernandez.
Dessutom kommer det att finnas en foodtruck på tomten och fika i köket. Och så var det ju det här med att allt i hemmet är till salu.
– Vi gillar att dra saker till sin spets, säger Magnus Wittbjer.
– Vi vill bjuda in folk till vårt universum.
– Tanken är att man ska kunna köpa allt som finns här, säger Micha van Dinther.
– Det är förvånansvärt få saker som vi faktiskt vill ha kvar. Vi är inte så emotionellt bundna vid sakerna. Man hittar alltid en ny, ännu snyggare soffa nästa vecka, säger Magnus Wittbjer.


Publicerad 17 March 2017 06:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag