Här bjuds det på Kronovallmat på planka under Matrundan Österlen. foto: Niclas Rohr

Här bjuds det på Kronovallmat på planka under Matrundan Österlen. foto: Niclas Rohr

Matrundan Österlen firar tioårsjubileum av möten

Av
Tommy Stambolovski

ÖSTERLEN. Under Kristi himmelsfärd är det åter dags för Matrundan Österlen. Som i år firar tio år av möten med mat, människor och miljö.
Matrundan Österlen 2017 kommer att pågå under fyra dagar och på sedvanligt manér erbjuder odlare, producenter, gårdsbutiker samt restauranger och kaféer besökare att ta del och njuta av traditioner, nytänkande och smakupplevelser. I år bjuds det dessutom på extra många deltagare och programpunkter kring mat och dryck.
– Vi firar tioårsjubileum och det kommer att märkas på flera sätt. Bland annat har vi en rad medlemmar som är inbjudna att vara med just i år. Flera av dem är dessutom nyetablerade på Österlen, säger Helena Ingvarsson, ordförande i Matrundan Österlen.
Totalt kommer det att delta runt 30 medlemmar och som hjälp till besökarna så kommer det att finnas en jubileumstidning med karta och program.
– Vår ambition är att ge våra besökare en så komplett bild som möjligt av det Österlen har att erbjuda. Intresset för bra råvaror och kvalitetskrav på både mat och dryck gör att Matrundan Österlen blir allt mer angelägen och aktuell för varje år. Kulinarisk turism är absolut här för att både stanna och växa, säger Helena Ingvarsson.
Matrundan kommer att pågå från och med torsdagen den 25 maj till och med söndagen den 28 maj.
Matrundan Österlen är en ekonomisk förening, grundad på en idé av Håkan Jönsson och Anders Lareke, båda forskare och knutna till Idéon Agrofood.

Publicerad 07 March 2017 06:00