Vad hände sedan med... Föreningen som ville ha en hundpark

"Vi har fått en jättefin julklapp i år"

Av
Louise Sillén Herzegh

Hallå där!
Pia larsson, som är aktiv i Sjöbo hundparkförening.
I början av hösten hade ni fått mark för att anlägga en hundpark, vad har hänt sedan dess?
– Vi hade hoppats på att få bidrag från tekniska nämnden och Sparbanksstiftelsen, men det ville de inte ge oss. Istället blev vi tipsade om att vi kunde söka medel inom ramen för ett folkhälsoprojekt som kommunen har, så det gjorde vi och fick 75000 kronor. Det var en jättefin julklapp vi fick i år.
Hur kommer ni att använda pengarna?
– Vi kommer att använda dem för att bereda marken och sätta upp stängsel. Vi kör igång direkt efter nyår, det känns jättespännande. Vi hoppas på att få så många nya medlemmar som möjligt. Man får betala en medlemsavgift till oss på 100 kronor om året och de pengarna kommer vi att satsa på agility och att bygga upp hinderbanor.Vad har ni för förhoppningar?
– Vi vill förstås att så många som möjligt ska ta del av detta och som sagt hoppas vi på många nya medlemmar, men jag tror att det kommer rassla på nu. Tidigare har vi ju inte kunnat erbjuda så mycket, men det blir annorlunda nu. Så hoppas vi att januari inte blir för kallt.
Det var många som inte trodde på det här projektet, men när vi väl hade fått marken, ja, då bara skulle vi ha finansiering också. Det känns jättekul.

Publicerad 28 December 2016 12:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag