Josefin Öhrstedt, välkänt ansikte från Upp och ner, är en av fyra nya ägare till restaurang Norra promenaden som öppnar igen i början av november. Foto: Anna Naxelius

Josefin Öhrstedt, välkänt ansikte från Upp och ner, är en av fyra nya ägare till restaurang Norra promenaden som öppnar igen i början av november. Foto: Anna Naxelius

Nya ägare tar över restaurang Norra promenaden

Av
Pauline Bengtsson

YSTAD. Det före detta Ystadkillen, som flyttade till Stockholm för basketens skull, Daniel Wihlborg, är en av de nya delägarna när restaurang Norra promenaden öppnar igen i början av november.
Tillsammans med sin sambo Sophia Andersson och vännerna Adam Karlsson och Josefin Öhrstedt har de köpt rörelsen av tidigare ägarna Carina och Lasse Larsson. Kvartetten ser sina kompetenser som kompletterande. Adam jobbar till vardags med förvaltning av fastigheter. Sophia med ekonomi och har erfarenhet av försäljning och media. Josefin kommer från branschen och Daniel från finans och försäljning.
– Vi har köpt av en fin och fungerande verksamhet, säger Daniel Wihlborg som sedan 1998 är bosatt i Stockholm dit han och hans bror Magnus flyttade för att spela basket på elitnivå för klubbarna Saltsjöbaden och Akropol.
Sätta sin egen prägel
Men hemstaden Ystad lockar och han utesluter inte en flytt söderut igen.
Norra promenadens restaurang renoverades av de förra ägarna så sent som för två år sedan. Men de nya ägarna kommer ändå att sätta sig egen prägel på stället.
– Det kommer att bli mindre förändringar när det kommer till inredningen.
Det var i somras som restaurang Norra promenaden stängde och kvartetten gjorde slag i sak och bestämde sig för att ta över det som kommit att bli något av en institution i Ystad.
Byggnaden uppfördes runt 1870 i tidstypisk stil och Daniel Wihlborg har liksom många Ystadbor, minnen därifrån. Några större förändringar kommer inte att ske till en början.
– Carina och Lasse Larsson har haft ett vinnande koncept och gjort ett fantastiskt arbete. Vi fortsätter med husmanskost till lunch och arrangemang för sällskap på kvällarna såsom tema,- trubadur och andra event. Vi kommer även att rikta oss till olika målgrupper som företagare, föreningar, sällskap, barnfamiljer och pensionärer. Alla ska känna sig välkomna till Norra promenaden.
Söker en kökschef
– Med vår bakgrund kommer vi även att över tid attrahera företag i Ystad med omnejd för nätverkande. Näringslivet är en viktig byggsten för Ystad och skapandet av arbetstillfällen, säger Daniel.
Just nu är rekryteringen av en kökschef i gång. Restaurangchef blir en av delägarna, Josefin Öhrstedt, som har tio års erfarenhet från branschen och kommer närmast från en anställning på restaurang Upp eller ner.
Exakt datum för premiäröppningen är ännu inte satt men någon gång i början av november är planen.

Publicerad 02 October 2015 12:00