Produktionschefen Lars Burkal på Deli Food i Skurup är glad men inte förvånad över prisregnet på Chark-SM.
- Vi tillverkar kvalitetskorv och tror på det vi gör, säger Lars Burkal. Foto: Pauline Bengtsson

Produktionschefen Lars Burkal på Deli Food i Skurup är glad men inte förvånad över prisregnet på Chark-SM. - Vi tillverkar kvalitetskorv och tror på det vi gör, säger Lars Burkal. Foto: Pauline Bengtsson

Skurupskorv tog hem guld

Av
Pauline Bengtsson

SKURUP. Charkföretaget Deli Food i Skurup fick flera medaljer under Chark-SM som avgjordes nyligen. De tog hem hela fem guldmedaljer i kategorin smal småkorv.
Chark-SM är Sveriges största kvalitetstävling för svensktillverkade livsmedel och att få en guldmedalj är en kvalitetsstämpel som innebär att man fått maxpoäng i alla bedömningskategorier.

– Vi tillverkar kvalitetskorv som ligger lite högre i pris. Så vill vi ha det. Vi tittar inte på vad konkurrenterna gör utan satsar på kvalitetsprodukter med hög kötthalt och få tillsatser, säger Lars Burkal på Deli Food.

Deli Food har sexton anställda i Skurup och tre i Danmark. Och de olika marknaderna efterfrågar olika saker.

– Danskarna vill inte ha svenskt kött och svenskarna vill inte ha dansk. Dessutom tycker svenskarna mer om salt i korven än vad danskarna gör, berättar Lars Burkal.
Deras största marknad är fortfarande Danmark. Men deras märke Kockarnas favorit går bra i Stockholm, Malmö och Lund.

- Nu satsar vi på Skurup. Ica har redan en del av vårt sortiment men har efterfrågat mer.

Publicerad 06 November 2014 14:56