”Det ligger i tiden att handla på plats”

Av
Pauline Bengtsson

SKURUP. Skånes första Unika Butik ligger i Skurup. Unika Butiker är ett nätverk för fristående butiker i Sverige som genom sitt nätverk hoppas motverka butiksdöden på de mindre orterna.

Unika Butiker startades på initiativ av några butiksägare hösten 2013 i syfte att öka synligheten, lönsamheten och konkurrenskraften för just fristående privatägda butiker.

– Det är tufft att som liten egen butik märkas i den hårda konkurrensen av stora kedjor och E-handel. Utan Skurups och övriga Skånes små privatägda butiker med sina unika sortiment riskerar handelsutbudet att bli likriktat och identitetslöst jämfört med andra städer, säger Maria Skalin som tillsammans med Mari R Nordstrand driver nätverket.

Kvalitet

Jan-Axel Åkerblom har flera argument för att kunder bör handla på sin egen ort.
– Samhället idag är ju inriktat på att vi ska värna vår miljö. Varför då inte handla där du bor. Ta inte bilen och kör till stora köpcenter. Dessutom får du kvalitetsvaror i mindre butiker vilket gör att dina varor håller längre, säger Jan-Axel.

Service
Samtidigt värnar han sina kunder som kommer in och vill byta en hushållsmaskin som de har köpt på en större kedja.
– Den servicen vill jag ge dem. Men naturligtvis hoppas jag att de framöver handlar sina hushållsmaskiner här i fortsättningen.

Publicerad 14 October 2014 13:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag