Sociala koder förklaras i ny bilderbok för barn

BLENTARP. Hur ska man bete sig om man vill få nya vänner? Spelar utseendet någon roll? Och är alla värda en andra chans?
I bilderboken ”Smilla och Milla”, vill författaren Caroline Björk från Blentarp hjälpa barn att förstå samhällets oskrivna regler och visa att de flesta konflikter går att lösa genom god kommunikation.
– I bland kan det vara svårt för barn att knäcka de sociala koderna och även om man vill väl, kan det lätt bli fel. Med den här boken vill jag förmedla att utseendet inte spelar någon roll och att det kan krävas en god kommunikation för att lösa problem i sociala relationer, säger Caroline Björk, som med bakgrund inom barnomsorg och föreningsliv, nu debuterar som författare och illustratör.
– Jag älskar att arbeta med barn och detta blir ett sätt att kombinera det med min passion för att skriva och teckna, förklarar hon.
Boken ”Smilla och Milla”, består av enkla illustrationer och är skriven helt på vers.
– Genom att skriva berättelsen på vers vill jag introducera rimord och stimulera barnens språkutveckling på ett roligt och lekfullt sätt. Bilderna har jag valt att hålla enkla för att barnen inte ska tappa bort sig i detaljer. Jag hoppas att barnen kan känna att de har upplevt något när de läst den här boken och att de kan känna igen sig i berättelsen och lära sig någonting av den, säger Caroline Björk.
”Smilla och Milla” ges ut av Björnlunds förlag den 1 april.

Publicerad 11 March 2014 08:00