Ystad kommer att få marinpedagogisk verksamhet. Foto: Mostphotos.com
Ystad kommer att få marinpedagogisk verksamhet. Foto: Mostphotos.com
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Marietorps naturskola får miljonbidrag


YSTAD. Leader beviljar Marietorps naturskola drygt 1,6 miljoner kronor för att kunna bedriva marinpedagogisk verksamhet. – Det här gör att elever får lära sig om det hållbara havet, säger Caroline Persson, verksamhetsledare på Marietorps naturskola.

Marietorps naturskola får pengar för ett projekt som ska utveckla och bedriva marinpedagogisk verksamhet för elever i hela kommunen.

– Vi är en del av att elever på skolorna runt om i Ystad får utomhuspedagogisk verksamhet, säger Caroline Persson, på Marietorps naturskola.

Som det ser ut i dag har kommunen inte resurser att starta upp verksamheten själva, men genom projektet blir det möjligt.

Blir uppstartsprojektet framgångsrikt kommer kommunen att överta verksamheten efter projektets slut.

Under projektperioden kommer pedagogiska program att utarbetas. Program ska finnas för allt från förskola till gymnasium. Projektet kommer också att innefatta sommaraktiviteter. Under tre veckor sommaren 2018 kommer man att erbjuda aktiviteter för sommarlovslediga barn och unga.

– Havet har alltid betytt mycket för Ystad. Det här gör att elever får lära sig om det hållbara havet, säger Caroline Persson.


Publicerad: 18. mars 2017 08:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Ystad

Startsidan just nu