Annethe Yng, verksamhetsledare på Hästen i Skåne.
Annethe Yng, verksamhetsledare på Hästen i Skåne.
Foto: Privat
Dela
Tweet
Skriv ut
Skicka e-post

Lyckad branschdag för hästnäringen i Skåne tillbaka i större format


BLENTARP. Hästen i Skåne arrangerar, för andra året i rad, tillsammans med bland annat kommunen, Skånsk hästnäringsdag i september. Ett stort intresse efter förra årets arrangemang har gjort att dagen i år har växt.

Den 8 september är det dags för Skånsk hästnäringsdag i Blentarp.

Det är Hästen i Skåne som tillsammans med Sjöbo kommun arbetar med att utveckla dagen, med målet att göra den till Sveriges största mötesplats för hästnäringen.

– Förra året var en slags pilot som vi gjorde för att undersöka intresset för den här typen av dag, berättar Annethe Yng, verksamhetsledare på Hästen i Skåne.

Syftet med dagen är att stimulera utveckling, gemenskap och som en plats för informations- och kunskapsutbyte.

– Vår tanke med dagen var att hästföretagare skulle möta hästföretagare. Det finns ju väldigt många olika slags verksamheter inom hästnäringen. Alla har ju till exempel inte en gård, säger Annethe Yng.

Efter utvärdering av förra årets dag visade det sig att besökare hade hittat nya kunder, arbetskraft och haft möjlighet att nätverka.

Annethe Yng berättar att under förra årets hästnäringsdag var en av utställarna bland annat en tjej som skapat en skottkärra i glasfiber.

– Hon fick 20 beställningar bara under vår dag.

Under årets hästnäringsdag blir det föreläsningar och mingel. Nytt för i år är en paneldebatt med politiker, tjänstemän, tyckare, finansiärer och företagare om skånsk hästnärings utvecklingspotential.


Publicerad: 28. augusti 2017 06:00
¨

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få lokala nyheter
från Lokaltidningen Ystad

Startsidan just nu
Politiken
Mest lästa
Ekstra Bladet
Senaste nytt
Ekstra Bladet
Mest lästa