Ordningsvakter kan bli verklighet i Skurup.

Ordningsvakter kan bli verklighet i Skurup. Foto: Mostphotos

"Återigen visar det sig vem det är som sätter agendan i Skurups kommun"

Skurupsbo kritisk till införande av ordningsvakter

INSÄNT. Insändaren är en replik på artikeln "Skurup ansöker om lokala ordningsvakter: 'Så fort vi fått ja kommer vi agera'", som publicerades i Lokaltidningen den 4 mars.

Återigen visar det sig vem det är som sätter agendan i Skurups kommun. Eftersom det är M som ansöker om ordningsvakter så har dom ju fullt stöd av Sverigedemokraterna. SD nämns som opposition. Det är ju inte korrekt. Utan SD hade inte M och C haft styret.

Utan SD:s medgivande vilket kan anses som överenskommelse mellan M, SD och C så skulle ju inte M och C kunna sätta emot S, L och V som är den riktiga oppositionen.

Därmed sagt det är SD som sätter agendan i kommunen och racet är ju helt klart ställt mot nykomna invandrare och ensamkommande. Om inte kommunen med det nya styret har bättre förslag än att jaga folk och sätta upp kameror så är det dåligt.

Det är väl ändå inte ordningsvakter som skall hålla ordning på Folkparken en danskväll. Det är ordningsvakter som skall ta dig i örat som kommun medborgare och kanske ge böter. Då borde Johan Bolinder lära sig att inte vara så arrogant och bara gå en väg som SD lagt ut. Men det är ju enklast så.

En kommun som agerar på så sätt att dess medborgare skall känna sig övervakade är förkastligt. Jag säger inte att lag och ordning inte skall råda. Vad jag säger är. Nog borde det skapas en undersökning bland kloka personer med kunskap om orsaker till den brottslighet som finns i kommunen.

Det är ju inte så att ett populistiskt kommunfullmäktige skall sätta en agenda enligt SD:s tycke.

På samma sätt har ju styret i praktiken redan gett invandrare, främlingar och ensamkommande skulden för problemet med boende. Det är ju politikernas fel som inte insett behovet inte bara för dessa utan även för kommunens invånare. Bland annat de unga som inte finner bostad. Men bygga där hyran är så hög att de flesta inte har råd det kan man. Inte speciellt klokt.

Förbannad Skurupsbo

Publicerad 06 March 2019 10:53