Insändare: Låt året-runt-campingen leva!

INSÄNT/SJÖBO: Sjöbo ska vara en plats där alla kan färdas väl genom livet, där vi omfamnar alla och där vi värdesätter den fantastiska närhet till naturen som vår kommun erbjuder, året runt. En av Sjöbos absoluta styrkor är att kommunen erbjuder en mångfald av boendeformer till en mångfald av människor. En annan sak att vara oerhört stolt över, är att vår kommun lever även sedan sommar...en övergått i höst och den sista turisten åkt hem.

F! Sjöbo vänder sig därför starkt emot Kultur-, tillväxt- och fritidsavdelningens förslag om att Orebackens camping ska gå från att vara en året-runt-camping till att endast ha öppet under sommarsäsongen. F! Sjöbo kommer att värna och stötta de kommuninvånare som, på lång eller kort sikt, och av olika anledningar, har valt ett enkelt och hållbart boende nära naturen.

Låt oss göra plats för människan, mångfalden och den naturnära livsstilen. Orebackens året-runt-camping är ett exempel på integration i det lilla formatet. Här samlas och lever människor med olika bakgrund, drivkraft och ekonomisk resursnivå. En stjärna i kanten för Sjöbo!

Matts Anvin, F! Sjöbo

Josefin Barup, F! Sjöbo

Publicerad 08 May 2018 14:51