800 anmälda innebär ett nytt rekord för Kalvinknatet i Sjöbo.

800 anmälda innebär ett nytt rekord för Kalvinknatet i Sjöbo. Foto: Thomas Persson / Byrd

800 knatade på för mjölkmaskoten

Rekord när eleverna rusade i Sjöbo

SJÖBO.

Det blev rekord när det årliga Kalvinknatet hölls i Sjöbo. 800 elever sprang och alla belönades med chokladmjölk.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Kalvinknatet är en av de stora folkfesterna varje år och årets version var inget undantag. Vädret var perfekt och barnen stod och värmde upptillsammans med Kalvin innan startskotten gick. Det som från början var en reklamkampanj för Skånemejerierna är nu en av Sveriges största löpartävlingar. Sammanlagt 30 000 personer beräknas springa i år och bara i Sjöbo var det 800 anmälda, vilket var gränsen.

Kalvin knatade på och mös med barnen.

Kalvin knatade på och mös med barnen. Foto: Thomas Persson / Byrd

Kalvin själv är en tvåbent svartvit ko som är en barnens storfavorit. Kossan hade fullt upp med att bli plåtad med barn hela tiden och var samtidigt den som var ansvarig för att vakta det dignande prisbordet.

Varje åldersgrupp hade sina egna segrare.

Varje åldersgrupp hade sina egna segrare. Foto: Thomas Persson / Byrd

Alla som sprang fick en medalj och en funktionströja. De som kom etta, tvåa och trea i sin åldersgrupp fick dessutom en ståtlig pokal att ställa på prishyllan

Kalvinknatet är öppet för alla mellan tre och elva år och de minsta måste ha föräldrar med vid loppet. Alla är vinnare och ingen tid tas under tävlingen. Även de som har olika funktionsvariationer får delta i tävlingen, de får delta på egna villkor så att verkligen alla får vara med.

Publicerad 24 May 2019 10:53