Fem personer utsattes för mordförsök i den aktuella lägenheten, enligt åklagaren. Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Fem personer utsattes för mordförsök i den aktuella lägenheten, enligt åklagaren. Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Knivdrama: Man misstänks för fem mordförsök

Häktad av tingsrätten

MALMÖ/SJÖBO. Bråket i lägenheten slutade med att flera personer knivskars. Nu har en man i 35-årsåldern häktats för fem fall av mordförsök.

Det var vid 03.40-tiden i söndags som polisen fick larm om ett lägenhetsbråk på Södervärn i Malmö. Flera personer blev knivskurna och en av dem flydde i panik ut på gatan.

Enligt Region Skåne fick tre personer i 35-45 årsåldern föras med ambulans till akuten i närheten. En kvinna i 35-årsåldern uppges ha fått allvarliga skador.

Mannen, som är hemmahörande i Sjöbo, kunde gripas på platsen och anhölls under söndagen.

På tisdagen beslutade Malmö tingsrätt att häkta honom för fem fall av försök till mord. Domstolen anser att det finns risk för att mannen försvårar utredningen och fortsätter att begå brott om han är på fri fot. Han häktas med restriktioner, vilket innebär att han inte får ta del av nyhetsmediers rapportering och bara får lov att ta emot besök av sin försvarsadvokat.

Nu har åklagaren två veckor på sig att bestämma om mannen ska åtalas, omhäktas eller släppas på fri fot.

Publicerad 17 April 2019 11:27