Mikael Karlsson, som vi vanligtvis ser på Ica Supermarket i Skurup, är en av låtskrivarna bakom Arvingarnas bidrag

Mikael Karlsson, som vi vanligtvis ser på Ica Supermarket i Skurup, är en av låtskrivarna bakom Arvingarnas bidrag "I do" som tävlar i Melodifestivalen 2019. Foto. Privat/Wikicommons (bilden på Arvingarna är från 2013)

Ica-Mickes låt uttagen till Melodifestivalen: "En gammal dröm som går i uppfyllelse"

Står bakom Arvingarnas "I do"

SKURUP. Ica-handlaren Mikael Karlsson i Skurup är en av låtskrivarna bakom låten "I do" som blivit uttagen till nästa års Melodifestival. Låten som Arvingarna framför kommer tävla i deltävlingen i Lidköping den 23 februari.

Av
Fredrik Magnusson

Mikael Karlsson är gammal musiker men han har svårt att ta in att han nått hela vägen in i tävlingen.

– Det är en gammal dröm att få med en låt, men det har känts ouppnåeligt. Det har inte riktigt sjunkit in att jag ska få vara med och uppleva det från den andra sidan, säger Mikael som till vardags är handlare på Ica Supermarket i Skurup.

– Sedan jag slutade spela i band har jag komponerat låtar och fått artister som Perikles och Lasse Stefanz att spela dem, vilket jag är oerhört stolt över.

Nu kan Mikael uppdatera sitt musik-CV med låten "I do" som han skrivit tillsammans med Nanne Grönvall, Casper Jarnebrink och Thomas ”Plec” Johansson.

– Jag älskar Melodifestivalen och jag vill bli glad och stärkt av en låt, och jag kan vara lite partisk men det blir jag av den här låten.

Vad tycker du om att Arvingarna ska framföra den?

– Den passar dem perfekt. För mig är det full pott som musiker och gammal dansare och festprisse.

Nu har du nått målet med att komma med, siktar du högre nu?

– Ärligt talat så har det inte sjunkit in ännu. Skulle det bära vidare är det helt fantastiskt men det är nog lite märkligt att tävla i musik. Jag hoppas att fler känner för låten som jag gör men folket får säga sitt. Jag vill njuta av möjligheten att se allt från insidan.

Vid deltävlingen i Lidköping tävlar, förutom Arvingarna, Anton Hagman, Bishara, Ann-Louise Hansson, Pagan Fury, John Lundvik och Lisa Ajax.

Publicerad 29 November 2018 09:55