Magnus Alm (S), avgående ordförande för kommunstyrelsen i Skurup.

Magnus Alm (S), avgående ordförande för kommunstyrelsen i Skurup. Foto. Skurups kommun.

"Vi gnäller inte, men nu är det vi som är i opposition, inte SD"

Socialdemokraterna menar att SD mörkar samarbete med M, C och SkuP.

SKURUP. Efter kritik och replik menar Socialdemokraterna nu att SD och M i längden inte kan mörka sitt samarbete. Kommunstyrelsens avgående ordförande hävdar att SD inte längre är ett oppositionsparti i Skurup.

Av
Jon Loman

Bråket mellan partierna började när det stod klart att koalitionen mellan M, C och SkuP tar över makten i kommunstyrelsen. Socialdemokraterna menar att det finns ett uppenbart samarbete mellan koalitionen och SD, därför ifrågasätter de att partiet fortfarande kallar sig ett oppositionsparti. Genom att göra det gick nämligen posten som andre vice ordförande i kommunstyrelsen till SD och lämnade S utan representation i presidiet.

SD i Skurup tillbakavisar kritik om att ha tagit ordförandeplats genom kupp, skriver Ystads Allehanda.

Lars Nyström lokal SD-ledare i Skurup säger att Socialdemokraterna gnäller och är besvikna över valresultatet. Han menar vidare att SD kommer att vara i fortsatt opposition efter nyår då den nya kommunstyrelsen tillträder, trots att partiet kommer att sitta på posten som andre vice ordförande i kommunstyrelsen.

Kommunstyrelsens avgående ordförande Magnus Alm (S) menar att det inte alls handlar om gnäll, utan om att spela med öppna kort.

– Vi gnäller inte, men nu är det vi som är i opposition, inte SD, säger Magnus Alm.

Han menar att det det finns ett tydligt samarbete mellan det Moderatledda blocket och Sverigedemokraterna, men att inget av partierna vill erkänna det.

– De säger inte öppet att de samverkar, men utan SD:s elva mandat så kommer det Moderatledda blocket inte att få igenom någon politik, säger Magnus Alm.

Samarbetet mellan M och SD i Skurup kommer snabbt att sättas på sin spets menar Magnus Alm.

– Vi ska snart ha en budgetomröstning och utan att SD samarbetar med Moderaterna, Centerpartiet och Skurupspartiet så kommer vår budget att gå igenom, säger Magnus Alm.

– Vi har inga synpunkter på deras samverkan men SD kan inte gömma sig och påstå att de inte är med och styr Skurup.

Publicerad 22 November 2018 11:42