Erica Andersson.

Erica Andersson. Foto: Studio CA

Ikväll kan Erica bli svensk mästare i smörgås

Mackan "Gimmechurri" ska ge Ystad förstaplatsen

YSTAD. Erica Andersson från Möllers café i Ystad är en av åtta finalister som i dag gör upp i Mack-SM.
– Fjärdeplatsen i Mack-SM i fjol gav mig blodad tand, säger kallskänkan som i år chansar med en kontroversiell ingrediens.

Av
Markus Celander

En skiva surdegsbröd innehållandes ruccola och västerbottenost och på den örtkräm, mangosalsa, chimichurri och en rosastekt flankstek. Och så koriander.

Detta hoppas Erica Andersson ska bli segerreceptet på Mack-SM som avgörs under Sthlm Food & Wine i november. Hon kallar sin macka för "Gimmechurri".

– Jag älskar koriander, men den är en chansning – antingen älskar man koriander eller hatar den.

I finalen gäller det att ha koll på tiden. På 45 minuter ska finalisterna göra 20 perfekta exemplar av sina mackor.

– Jag började fundera på nytt recept direkt efter finalen förra året. Sedan dess har jag bland annat lyssnat på vad kunder i kaféet gillar. Det har blivit mycket experimenterande – min familj har fått leva på mackor, säger Erica Andersson.

Finalen i Mack-SM 2018 avgörs den 9 november under Sthlm Food & Wine. Åtta finalister tävlar om vem som gör den smakrikaste och mest innovativa mackan.

Publicerad 09 November 2018 09:49