Foto. Mostphotos.com

Färdtjänstchaufför stal pengar från passagerare – döms till skyddstillsyn

"Jag tycker att jag är en jättedålig person"

YSTAD. En 33-årig färdtjänstchaufför i Ystad döms till skyddstillsyn och skadestånd efter att han stulit pengar från personer som han haft ansvar för i sin färdtjänsttaxi.
– Jag tycker att jag är en jättedålig person. Det hade känts bättre om jag tagit pengarna från någon som är jämnårig istället, har mannen sagt i förhör.

Det var i januari i år som den 33-årige mannen begick stölderna med bara ett par dagars mellanrum. Vid första tillfället skulle han hjälpa en 80-årig dam ur taxin. När han lyfte ner rullatorn från taxin passade han på att ta 500 kronor från hennes väska som stod i korgen.

Bara några dagar senare skulle mannen hjälpa en 90-årig dam att sätta sig i bussen. Medan hon satte sig till rätta har chauffören tagit 250 kronor från kvinnans plånbok som hon förvarade i sin handväska som stod på golvet intill sätet.

Brotten bedöms som grova eftersom tillgreppen skett i offrens omedelbara närhet och eftersom chauffören utnyttjat det förtroende som getts honom att transportera och hjälpa åldringar och sjuka.

33-åringen, som tidigare har en trafikförseelse i brottsregistret, döms av Ystad tingsrätt till skyddstillsyn och åläggs även att betala 5000 kronor vardera i skadestånd till de två kvinnorna.

Publicerad 01 November 2018 16:11