Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra.

Bilden är en genrebild och har ingenting med händelsen att göra. Foto. Mostphotos.com

Kriminellt mc-gäng tog sig in hos sovande barn – pressade föräldrarna på pengar

Anspelade på stort våldskapital

TOMELILLA. Vid upprepade tillfällen under sommaren och hösten har en barnfamilj i Tomelillatrakten utsatts för förtäckta hot och utpressning. Detta av fyra män som sagt sig tillhöra mc-klubben La Familia. Vid det sista tillfället ska männen tagit sig in i rummet där barnen låg och sov och börjat räkna ner på ett hotfullt sätt.

Fyra män 27-41 år gamla och hemmahörande i olika delar av Sydsverige åtals vid Ystads tingsrätt misstänkta för flera grova brott, däribland grov utpressning och grovt hemfridsbrott.

Sedan i somras har männen vid upprepade tillfällen tagit kontakt med en barnfamilj i Tomelillatrakten för att genom hot mot deras barn pressa dem på stora summor pengar.

Enligt stämningsansökan ska männen uppgett att de företrädde mc-klubben La familia och även ha burit klubbens västar. Då männen genom detta anspelat på ett stort våldskapital ska brotten enligt åklagaren betraktas som grova.

Utpressningen och hoten inleddes redan i maj i år då pappan i familjen blev uppringd av två av de fyra männen. Under samtalet ska de genom både direkta och förtäckta hot gällande parets barn förmått pappan att betala 55 000 kronor.

Trots betalning slutade inte männen höra av sig. I augusti tog en tredje man kontakt med familjen. Genom telefonsamtal och sms redogjorde han för att han representerade mc-klubben La Familia och att de ville ha ytterligare 70 000 kronor för att försvinna. Han meddelade även att summan skulle dubblas för varje dag som familjen inte betalade och att det skulle bli allvar om betalningen uteblev.

Vid detta tillfälle valde familjen att inte betala, men en dryg månad senare kom mannen som gått bet på de 70 000 kronorna och en kumpan till honom tillbaka. De tog sig då in i familjens bostad och letade upp rummet där deras barn låg och sov.

Inne i sovrummet ska de båda männen på ett hotfullt sätt börjat en nedräkning, samtidigt som de drog i pappan och uttryckte att nu är det allvar.

Enligt åklagaren ska de bland annat ha sagt att det skulle gå illa om målsägandena inte betalade summan som nu stigit till 175 000 kronor.

De fyra männen som i olika grad varit delaktiga vid de tre brottstillfällena nekar samtliga till brott.

Publicerad 31 October 2018 08:25