Nellie inpå livet

SVARTE

. Hon hade 50 000 följare på sin blogg redan som nioåring, som 14-åring började hon träna och tävla på elitnivå, när hon var 15 år gav hon ut böcker och som 17-åring har hon sin första egna realityserie på tv. Nellie Berntsson ger inte sig själv många pauser.

Nellie Berntsson växte upp i Tjörn på västkusten och flyttade till Lysekil när hon var 12 år men sedan två år tillbaka kallar hon Svarte och skånska sydkusten för hemma.

– Det började ju med att jag var med i Ponnyakuten och det programmet spelades in hemma hos Tobbe så redan då började hela familjen att tycka om Skåne och har sagt sedan dess att vi ville flytta hit. Så till slut tog vi chansen, säger Nellie Berntsson.

Hon har inte ångrat beslutet.

– Allt är ju mycket närmare härifrån, speciellt när man tävlar som jag gör och ofta åker till Tyskland, Holland och Danmark.

När Nellie Berntsson började blogga som nioåring var hon nästan ensam om det i den åldern. Hon stack ut.

– Jag började skriva för att jag stammade och skrivandet blev ett sätt att uttrycka mig, jag antar att det var många som kunde känna igen sig i det jag skrev, eller tyckte att det var roligt att jag skrev, därför fick jag många följare direkt.

Nellie fortsatte att blogga och fick fler och fler följare. Allt eftersom hästsporten tog mer och mer tid, fick följarna följa med i den resan också.

– Jag har aldrig nichat mig, jag definierar inte min blogg som en livsstilsblogg, jag tipsar inte direkt om något heller. Jag är bara Nellie och skriver om vad jag gör. Hästarna är en stor del av mitt liv och jag jobbar hårt, lite för hårt kan en del tycka. Men det är det jag gör.

Att ta steget att vara med i en realityserie var större än man kan tro.

– Jag har ett väldigt stort kontrollbehov. Visst, jag har visat myckat av mig själv, men det har varit mina texter, mina bilder, mitt perspektiv. Nu blir det från ett annat perspektiv, jag har inte samma kontroll, kamerateamet är med och filmar men jag vet inte riktigt vad som kommer att visas, det är både lite läskigt och kul samtidigt.

Programmet "Nellie" sänds på Viafree och Viaplay. Nytt avsnitt varje torsdag.

Personligt

Namn: Nellie Berntsson

Familj: Mamma, pappa, lillasyster, två hundar och fem hästar.

En vardag i Nellies liv: "Jag går upp 06.30, jobbar i stallet till lunch, åker hem, jobbar med bloggen, svarar på mejl, bokar events, sedan åker jag tillbaka till stallet och tränar till kvällen. Ibland när jag hinner så träffar jag en kompis."

Aktuell: Elitryttare, bloggare, influencer. Hade nyligen premiär på sin första realityserie "Nellie" på Viafree.

Senaste lästa bok: "Jag hinner inte läsa böcker."

Senast sedda film: "Divergent på tv, den var bra".

Om jag hade haft en annan sport än ridsport: Då hade jag förmodligen hållt på med friidrott, jag gillar att löpträna.

Om hästnamn: Många hästnamn är väldigt krångliga. Jag brukar hitta ett smeknamn på mina hästar rätt snabbt. Jag har en häst som heter Courage de Lux, jag började kalla honom för Pucklan, det bara blev så. En annan häst hette Hilda, henne kallade jag för Marre.

Det här visste ni inte om Nellie: "Jag hatar att prata i telefon, det tar liksom för lång tid på något sätt. Sedan är det nog inte heller månag som vet att jag alltid ställer väckarklockan på tre mitt i natten. det är bara för att kunna känna hur härligt det är att kunna somna om".

Publicerad 04 June 2018 09:32

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag