Önskeartister till årets midsommarfirande

Hasse, Olle, Monia och Danne gör gemensam show

ÖVED.

Att fira midsommar vid Öveds eke är en tradition som sträcker sig ända tillbaka till slutet av 1800-talet, och i år är inget undantag. Bland annat gör Hasse Andersson, Olle Jönsson, Monia Sjöström och Danne Stråhed & Dynamo en gemensam show.

Av
Anja Degerholm

– Vi vill bjuda på ett riktigt midsommarfirande. En fest över generationsgränserna med något för alla, säger Jan-Axel Åkerblom i Sjöbo IF som tillsammans med Wollsjö AIF står som arrangörer.

De två föreningarna tog över arrangemanget år 2015. När det gäller programmet så försöker man tillgodose besökarnas önskemål i den mån det går.

– När vi frågat i bland annat sociala medier vilka artister folk vill se, så är det samma namn som återkommer. Därför har vi försökt fixa det, säger Jan-Axel Åkerblom.

Bland de önskade artisterna finns Hasse Andersson som tillsammans med Olle Jönsson från Lasse Stefanz, Monia Sjöström från Grönwalls samt Danne Stråhed och hans band Dynamo kommer att bjuda på en unik show vid årets midsommarfirande. De kommer både att uppträda tillsammans och var för sig.

Firandet pågår både under midsommarafton och midsommardagen, den 22–23 juni. På midsommarafton hålls firandet klockan 13–24 och inleds med att midsommarstången reses följt av ringdans under ledning av Micke Palm. Då är det fritt inträde. Klockan 20–24 bjuder dansbandet Callinaz upp till dans.

På midsommardagen fortsätter firandet med ringdans klockan 12. Vid 13-tiden följer ett nytt inslag för i år, gammeldans med orkestern Sweedz. Efter klockan 16 blir det midsommarshow med Hasse Andersson och gänget, och klockan 19 tar Österlens dansbandskungar Othellos över scenen. DJ Jonte och MacArvid avslutar kvällen med den senaste dans- och housemusiken, och håller på till klockan 02.

En fest över generationsgränserna med något för alla

Entré för hela helgen kostar 300 kronor och för en dag 200 kronor. Försäljningen av förköpsbiljetter och campingplatsen är redan i full gång. Arrangörerna hoppas kunna infria sitt löfte om vackert väder och ljumma sommarkvällar.

– Förra året hade vi extremt uselt väder och bara runt 2 500 besökare. Besöksrekordet ligger på 9 000 och det hade varit kul att få uppleva det igen, i alla fall betydligt fler än förra året, säger Jan-Axel Åkerblom.

Det kommer att gå buss mellan Eket, Sjöbo och Vollsjö till självkostnadspris, 20 kronor. Husargårdens B&B står för matserveringen, och det finns även möjlighet att ta med picknick för den som önskar. Hassans Tivoli finns på plats båda dagarna.

Totalt är ett 80-tal frivilliga med och gör midsommarfirandet möjligt. Det praktiska arbetet pågår mest under själva midsommarveckan, då scenen ska byggas upp – och monteras ner. Annars är det mycket planering för att få ihop allt.

– Vi har redan börjat planera för 2019 års firande, säger Jan-Axel Åkerblom.

Missa inte!

Midsommarfirande vid Öveds eke. Midsommarafton klockan 13–24 och midsommardagen klockan 12–02.

Se hemsidan ovedseke.se eller Facebook-sidan Öveds eke för mer information.

Publicerad 27 March 2018 06:00