Programmet för Hästrundan fylls på

Ska locka såväl inbitna fantaster som nyfikna nybörjare

SJÖBO.

Som en konstrunda – men med hästar istället för konst. Så beskrivs Hästrundan, som arrangeras i sydöstra Skåne för första gången i juni. Nu börjar programmet bli klart och flera av evenemangen äger rum i Sjöbo kommun.

Av
Anja Degerholm

– Programmet börjar ta form, men än finns det tid kvar för aktörer att anmäla sig. Det fylls på med nya aktiviteter i stort sett varje dag, säger Cecilia Henrikson, arbetsgruppen för Hästrundan.

Med på programmet finns såväl aktiviteter för dig med egen häst som med lånad häst. Det blir även olika clinics, föreläsningar, uppvisningar och konstutställningar. Det blir allt ifrån SM-kval för islandshästar i geadingakeppni till käpphästhoppning och en dag i riddarnas tecken på Glimmingehus.

Hästrundan äger rum den 14–17 juni. Bakom arrangemanget står Leaderfinansierade Destination häst, som ska verka för att utveckla sydöstra Skåne till en stark hästturismdestination, tillsammans med kommunerna Sjöbo, Ystad, Tomelilla och Simrishamn.

– Med Hästrundan vill vi visa på vilken bredd av aktörer som finns representerade i regionen. Det finns aktiviteter för den inbitne hästmänniskan, men även för den som inte vet så mycket om hästar, säger Cecilia Henrikson och fortsätter:

– Förhoppningen är även att skapa nya samarbeten mellan olika aktörer, och på så vis utveckla regionen ytterligare, säger Cecilia Henrikson.

Program

Här är några av aktiviteterna som är klara i Sjöbo kommun:

Stall Lilla Askeröd, Äsperöd: Prova på att rida working equitation; dressyr, teknik och speed samtidigt som du tar dig igenom olika hinder. Den 15/6 klockan 15 och den 16/6 klockan 10, 13 och 15.

Stall Håkansson, Lövestad: Träna på att hoppa bana. Den 14–17/6 klockan 10–20.

Henriksdals ryttarförening, Sjöbo: Nationell, regional och lokal hopptävling, klasser med hinder på 80–140 centimeter. Den 15–17/6, start cirka klockan 9.

Valleröds islandshästar, Blentarp: SM-kval i gaedingakeppni med uttagning den 16/6 och finaler den 17/6, första start klockan 9.

Galleri Gimlelund, Lövestad: Jon Leifsson ställer ut på temat människan och hästen. Öppet den 14–16/6, klockan 10–17.

Se hastrundan.se för mer information om programmet.

Publicerad 20 March 2018 06:00