Albin, 21, ska erövra Sverige med framtidens mat

Gick från en omsättning på noll till en miljon på fem månader

YSTAD. 21-årige Albin Sandell från Ystad är en ovanligt driven ung man. Sitt första jobb fick han när han var elva år. Tio år senare har han siktet inställt på att erövra Sverige med framtidens mat – en produkt som han har ensamrätt om på marknaden.

– Det är väldigt kul. Det händer mycket nu.

Kommer ni ihåg familjen Jetsons matmaskin, som genom en enkel knapptryckning levererade ett litet piller, som förvandlades till en hel måltid? Precis så fungerar Albin Sandells affärsidé med framtidens mat. Enda skillnaden är att maten blir i form av shakes.

– Genom att dricka en shake till frukost, lunch och middag får man i sig all näring som kroppen behöver för en dag, förklarar han.

Albin som är vegan och som själv inte gillar att laga mat fastnade direkt för produkten, vilken han hittade genom det holländska företaget Jimmy Joy.

– Jag beställde hem ”mat” för några veckor och blev såld direkt.

Då det inte fanns någon återförsäljare av produkten Plenny Shakes i Sverige, bestämde sig Albin för att satsa, vilket även 24Ystad skrivit om.

Sagt och gjort. Efter ett möte med ledningen för det holländska företaget äger Albin nu hela den svenska marknaden och affärerna går lysande.

– Jag startade företagsresan i oktober och försäljningen började den 14 april och går väldigt, väldigt bra. Nu är bokslutet inte helt klart, men redan efter fem månader hade vi vår första miljon och prognosen för 2018 är en omsättning på 4-5 miljoner kronor.

Produkten ”Plenny Shakes”, som endast går att köpa via nätet, finns i dag i flera olika smaker, däribland Albins egenkomponerade kanelbulle.

– Den har fått väldigt bra betyg. Alla som provat tycker att den är jättegod.

Albins framgång med företaget SweJoy uppmärksammas nu på flera håll. I dagarna bjöds han som en av 100 unga entreprenörer in till Prins Daniels entreprenörsdagar, som anordnas av kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien i Stockholm den 22 mars och redan i slutet av denna veckan är han ombedd att komma upp till huvudstaden för att tillsammans med IVA diskutera hur man kan förbättra förutsättningarna för unga entreprenörer.

Albin är även nominerad till utmärkelsen Årets stjärnföretagare Ystad/Österlen, vilken utnämns på Ystads teater 21 mars.

Foto: Michell Grönlund - E-Handel.se

Publicerad 26 February 2018 12:14