SD har bestämt sig: Simrishamns sjukhus blir kvar i privat regi

”Vi ändrar inte ett vinnande lag”

SIMRISHAMN. Simrishamns sjukhus kommer fortsätta drivas i privat regi. Detta efter att Sverigedemokraterna tagit ställning i frågan efter sitt gruppmöte under tisdagskvällen.

”Vi anser att det är bättre att det rödgröna styret tar itu med allt det som inte fungerar inom den skånska vården, istället för att ändra på något som fungerar bra”, skriver Sverigedemokraternas Patrik Jönsson i en debattartikel i Sydsvenskan.

När frågan om framtiden för Simrishamns sjukhus togs upp i hälso-och sjukvårdsnämnden i förra veckan röstades det rödgröna förslaget, om att göra sjukhuset offentligt när det nuvarande kontraktet löper ut, igenom.

Sverigedemokraterna valde dock att lägga sina röster då de inte tagit beslut i gruppen än.

– Det här är ett så pass viktigt beslut att vi vill att hela gruppen är med på det. Därför valde vi att lägga våra röster, sa Patrik Jönsson till Lokaltidningen efter mötet.

Under tisdagskvällen beslutade man dock för att rösta mot Miljöpartiets och Socialdemokraternas förslag, vilket innebär att Simrishamns sjukhus, som i dag är det enda privatdrivna sjukhuset i Skåne, kommer fortsätta drivas privat även efter att det nuvarande kontraktet löper ut.

”Simrishamns sjukhus behövs för att kunna ge en nära vård till alla dem som bor på Österlen. Såväl Region Skånes undersökningar som sjukhusets egna patientundersökningar visar att många är nöjda med sjukhuset. Inget talar för att det är något som skulle förbättras om sjukhuset drevs i regionens regi. Tvärtom ser vi en överhängande risk för att det bli svårt att rekrytera personal om sjukhuset skulle återgå till att drivas av Region Skåne” skriver Patrik Jönsson som avslutar sitt inlägg med:

"Vi ändrar inte på ett vinnande lag. Simrishamns sjukhus blir kvar i privat regi.”

Kommunstyrelsen kommer besluta i frågan under onsdagskvällen.

Publicerad 07 February 2018 10:27