Foto: Mostphotos.com

Två personer gripna efter biljakt – helikopter sattes in

Misstänks för en rad grova brott

SVEDALA/YSTAD. Två män misstänks för en flera allvarliga brott. De greps efter en biljakt som slutade på väg 108 norr om Svedala.

– Det fanns en misstanke om att de hade något att göra med ett misshandelsärende i Ystad. En polispatrull försökte stoppa bilen, men då valde föraren att köra vidare och vi följde efter, säger Fredrik Bratt vid polisens ledningscentral.

Larmet om misshandeln i Ystad kom in klockan 19.45. När polisen skulle kontrollera den misstänkta bilen i närheten av Sturup valde föraren att försöka köra ifrån polisen, men vid Bökebrg tog det stopp.

Sent på onsdagskvällen meddelade polisen att männen är misstänkta för grov misshandel och försök till människorov mot en 28-årig man i Ystad. Mannen fördes till sjukhus med oklara skador.

Duon misstänks även för grovt olaga hot och vapenbrott efter att ha hotat en 61-årig man med ett pistolliknande föremål.

I samband med biljakten kastades ett föremål ut från fordonet. Stora resurser sattes in för att leta efter föremålet och senare meddelade polisen att ett vapen anträffats.

– Vi har använt både hundpatrull och helikopter i sökandet, säger Fredrik Bratt.

Båda männen misstänks även för att ha brukat och haft narkotika på sig. Föraren är dessutom misstänkt för drograttfylleri. De gripna är 28 respektive 26 år gamla och är kända av polisen sedan tidigare.

Publicerad 04 January 2018 02:00