Flera olyckor i trafiken - polisen varnar för halt väglag

Tre till sjukhus efter olycka i Lund – en allvarligt skadad

SKÅNE. Under morgonen har det inträffat flera olyckor. På länsväg 941 i Lund fick tre personer föras till sjukhus efter en olycka och på 108:an varnas för rejäl halka.

– På morgonen har det varit halt i främst delar av södra och mellersta Skåne. Detta kan ha bidragit till några olyckor, säger Stephan Söderholm, pressinformatör vid polisens kommunikationscentral..

Enligt Trafikverket är det våta och hala vägar i nordöstra Skåne och i främst mellersta och delar av södra Skåne råder varning för halt väglag.

Polisen uppmanar till försiktighet i trafiken.

På 108:an i Kävlinge körde en bil in i ett räcke vid 05.53 i morse. Bilen bärgades men det är oklart om någon förts till sjukhus.

Strax efter 06.30 var två personbilar inblandade i en olycka på länsväg 941 mellan Lund och Södra Sandby.

– Tre skadade fördes med ambulans till sjukhus. En person uppges enligt polisen vara allvarligt skadad, säger Stephan Söderholm.

Vägen var avstängd under en större del av måndagsmorgonen, men öppnades igen vid 8.30-tiden.

Ett flertal olyckor har också inträffat i Skåne där bilar kört in i mitträcket, där halkan enligt polisen kan ha orsakat olyckorna.

09.08 larmades polis, räddningstjänst och ambulans till Hyby. En lastbil körde av oklar anledningen ner i diket på Vismarslövsvägen på väg 841 mellan Klågerup och Genarp. Lastbilen står illa till och måste bärgas.

– Föraren har klagat på huvudvärk men vi har inga uppgifter på om någon förts till sjukhus. Det kommer att ta flera timmar att bärga lastbilen. Under den tiden kommer vägen att vara avstängd, säger Stephan Söderholm.

Enligt Trafikverket pågår arbetet till tidigast klockan 15. Trafiken leds om via väg 108 och 832 via Hyby.

Publicerad 04 December 2017 00:00