Stulna motorcyklar återfanns efter efterlysning på sociala medier

Var obrukbara för obehöriga

SJÖBO. I förra veckan rapporterade Lokaltidningen om hur en lastbil stulits från ett åkeri i Veberöd och sedan använts för att länsa Motstar i Sjöbo på hela 17 sprillans nya MC. Både polis och ägarna gick ut med en efterlysning på Facebook, vilket gav resultat.

Det var natten mellan den 3-4 november som Motostar i Sjöbo drabbades av den omfattande stölden.

– Flera motorcyklar av märket Husqvarna lastades på flaket innan lastbilen försvann, berättar polisens utredare Christina Holmström, som gick ut i media och efterlyste iakttagelser från allmänheten ihop om att finna lastbilen som fastnat på företagets övervakningsfilm.

Även ägaren av Motostar skickade ut en efterlysning via sin Facebook, samt utlyste en belöning på 50 000 kronor till den person som kunde hjälpa dem att få tillbaka motorcyklarna, som utgjorde en stor del av företagets lager.

I inlägget beskrev de hur cyklarna var obrukbara.

"Det tjuvarna antagligen missat är att alla Husqvarna cyklarna är låsta i systemet och kan endast låsas upp av en auktoriserad Husqvarna verkstad. Dom är nu anmälda i Husqvarnas system och är i stort sett obrukbara som körbar motorcykel."

Inlägget delades cirka 4000 gånger och gav snabbt resultat.

I slutet av veckan meddelade Motostar sina följare att samtliga MC var återfunna.

”Alla motorcyklar från stölden återfunna!!!

Vi tackar alla våra Facebook vänner för uppmärksamheten kring vårt inbrott förra helgen! Ca 4000 delningar och det har starkt bidraget till att alla 17 motorcyklar återfanns idag, och är nu hemma på rätt adress igen”, skrev de då på sin Facebook.

Enligt utredare Christina Holmström ska motorcyklarna ha hittats i Arlöv. Utredning pågår, men ingen är i nuläget frihetsberövad.

Publicerad 19 November 2017 08:17