Pappans fina hyllning till sjukvården: ”Sällan har ett barn varit så glad över att bli gipsad”

Treåriga Benjamin kunde knappt tro sina ögon

YSTAD/ÖSTERLEN. Ett besök på akuten med en ledsen treåring är sällan en angenäm upplevelse. Men tack vare fantastisk sjukvårdspersonal blev besöket och den gipsade armen något utöver det vanliga.

”Sällan har ett barn varit så glad över att bli gipsad”, skriver treåriga Benjamins pappa i ett Facebookinlägg där han hyllar sjuksköterskan på Ystads lasarett.

Benjamin som tidigare i veckan trillat under en utflykt hade under ett par dagar klagat på smärtor i armen.

Det visade sig att det fanns en spricka i underarmen och efter ett besök på den lokala vårdcentralen under tisdagen skickades en remiss till Ystads lasarett, dit familjen välkomnades några timmar senare.

– Vid det laget var stackaren helt slut. Det började bli ganska sent för en treåring, berättar Benjamins pappa Pouya Golrou Pouya Golrou, som stålsatte sig inför gipsningen.

Men tack vare det varma mottagandet från sköterskan blev det hela mycket trevligare än väntat.

”Den kvinna som skötte om själva gipsandet var möjligen den mest fantastiska människa jag mött inom vården.”, skriver han i sitt inlägg som i skrivande stund delats över 2000 gånger.

– Under hela processen satt hon och pratade med Benjamin som berättade om sitt Spidermankalas och hur Spiderman kommit på besök medan pappa var och köpte mjölk, berättar Pouya.

När gipset var på plats kunde Benjamin knappt tro sina ögon.

Sköterskan hade tagit sig tid att lägga om gipset i både rött och blått, Spidermans färger, och dessutom ritat en spindel på armen.

– Gissa om han var glad. På vägen hem från sjukhuset borde han slocknat av ren utmattning. Men istället satt han och pratade under hela färden om sin nya Spiderman-arm och i går åkte vi in om dagis för att visa upp den för hans kompisar.

Efter sjukhusbesöket bestämde sig Pouya att lägga ut en efterlysning på den virtuella anslagstavlan i hopp om att få veta vem den fantastiska sjuksköterskan var. Knappt 45 minuter senare fick han napp.

– Jag tyckte att det var så himla fint gjort och ville få chansen att tacka henne igen. Dessutom ville jag uppmärksamma fler på den fina gesten. Det skrivs så mycket negativt, speciellt om vården så jag ville lyfta fram en positiv upplevelse från vården.

Benjamin ska nu vara gipsad i 2-3 veckor. Sen återstår väl att se om han vill ta av sitt fina gips.

Publicerad 16 November 2017 08:34