Ystad Energi startar elförsäljning – erbjuder energi från sol, vind och vatten

Av
Julia Pileby

Julia Pileby

YSTAD. Det kommunägda bolaget Ystad Energi AB kommer inom kort att starta elförsäljning via det nya bolaget Ystad Energihandel AB.

Den 1 januari 2018 drar det kommunägda bolaget Ystad energi igång med elförsäljning.

Ystad energi AB ansvarar idag för elnät, fjärrvärme och stadsnät till Ystads invånare.

Samtidigt som bolaget startar elförsäljning via det nya bolaget Ystad Energihandel AB, tecknar man även ett samarbetsavtal med Energi Försäljning Sverige AB.

– Energi Försäljning Sverige presenterade den bästa lösningen och vi är nöjda med detta nya samarbete, berättar Ystad Energis vd Jessica Fredson, i ett pressmeddelande.

– Energi Försäljning Sverige har dessutom visat en vänlig och respektfull inställning i dialogen med oss, något som är viktigt när det gäller att skapa ett positivt samarbete mellan en liten och en stor aktör, fortsätter hon.

All el som kunderna kommer att köpa från Ystad Energihandel är 100 procent förnybar och kommer från sol, vind, vatten och biobränsle.

Ulf Dahlin, som är vd vid Energi Försäljning Sverige, är glad över samarbetet med Ystad Energi.

– Vår affärsidé är att vara en trovärdig, kraftfull och effektiv elleverantör som gör det enkelt och effektivt för nya aktörer på marknaden att starta upp elförsäljning. Vi ser nu fram emot ett mångårigt och givande samarbete med Ystad Energi, säger han.

Publicerad 11 October 2017 06:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag