En mördare går lös i Bjärsjölagård

Comedy Art Theatre ger mordgåtor på slottet

Av
Fredrik Magnusson

Fredrik Magnusson

BJÄRSJÖLAGÅRD. På Bjärsjölagårds slott blir det Cirkusmord hela hösten. Åtta rollkaraktärer bjuder på ledtrådar som förhoppningsvis leder fram till en lösning.

Det är Comedy Art Theatre som ger föreställningen med mordgåtor och denna gång är det ”Cirkusmordet” som gäller. En av rollerna spelas av Helene Olofsson från Sjöbo.

– Det är väldigt roligt att ha publiken så nära, säger Helene som är glad över att spela i hemkommunen.

Mordgåtan ”Cirkusmordet” går till så att gästerna får följa med runt på slottet och se olika scener. De får också en chans att intervjua rollkaraktärerna.

– Åtta av totalt 16 småscener får de se, det finns ledtrådar i alla scener som de får anteckna. Vi har också tre storscener. De måste tänka strategiskt och slå sina huvuden ihop under tiden de äter middag. Samtidigt blir det rundvandring på slottet.

– Gästerna får också en chans att intervjua karaktärerna och där måste alla utom mördaren tala sanning, säger Helene som spelat mordgåtor i sju år.

– Det är väldigt roligt då du inte har en aning om vad det kan bli för frågor. Vi kan också skruva lite på ledtrådarna om vi märker det blir för lätt eller för svårt.

I slutet av kvällen får publiken lämna in lappar där de ska säga vem som är mördaren men också berätta hur det gick till och ange motivet.

– Vi spelar sedan upp själva mordscenen.

De som lyckas bäst och löser mordet, vilket inte alla gör, får en pin som bevis. Den som har bäst motiv och förklaring till hur det gick till får ett pris.

– Vi uppmanar alla som tidigare varit med och löst mord att ha på sig sina pins, de är olika från år till år.

Mordteatern har också fått tidigare teaternegativ publik att ändra sig.

– Vi har haft publik som säger de inte gillar teater som ändrat sig efter de varit här.

Morden på slottet är populära och höstens föreställningar är uppbokade, men det finns en ny chans att lösa brott på slottet med start i januari.

Publicerad 10 October 2017 11:48

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag