Di Leva kommer till Fränninge kyrka

”Religion känns för litet för mig”

Av
Anna Fröjd

VOLLJSÖ. Lördagen den 21 oktober kommer artisten Thomas Di Leva till Fränninge kyrka. Tillsammans med Lövestad kyrkokör framför han sina egna låtar.

Thomas Di Leva kallar sig själv för en andlig person, men inte religiös. Men under ett år har han rest runt i Sverige på en kyrkoturné och nu har turen kommit till Sjöbo och Fränninge kyrka.

– Religion känns för litet för mig. Jag är en andlig varelse som har en mänsklig upplevelse, jag är inte min kropp, jag är energi, säger Thomas Di Leva.

Men för honom innebär hans syn på andlighet ingen motsättning mot att spela i kyrkor – tvärtom.

– Det är så himla roligt. En kyrka har en speciell akustik, det är ett andaktsrum och har högt i tak. Där är folk beredda att gå lite djupare. Och det finns så mycket fantastisk körverksamhet runt om i landet, det är verkligen en folkrörelse.

I Fränninge kyrka uppträder han tillsammans med Lövestad kyrkokör.

– Jag kommer på dagen så att vi hinner repa ett par timmar. Det är jättekul att träffa körerna. Det blir mer ett mänskligt möte, säger Thomas Di Leva som är van vid stora professionella repetitioner inför andra turnéer.

Är det några av dina låtar som du tycker är extra roligt att framföra i kyrkomiljö?

– Många av de låtar jag har skrivit fungerar bra i ett kyrkosammanhang. Men kanske särskilt ”Everyone is Jesus”, ”Vi har bara varandra” och ”Miraklet”.

Förköpsbiljetter finns på Ica Nära Vollsjö. Konserten börjar klockan 18.

Publicerad 10 October 2017 11:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag