Skånsk seger oavsett i årets Dessertmästarna

St Olof går upp mot Tomelilla i nästa veckas final

ÖSTERLEN. Efter en rafflande semifinal står det klart att det för femte året i rad kommer bli en skånsk seger i kanal 5:s succeshow dessertmästarna. De två finalisterna, Malin Haak och David Knutsson, som båda ursprungligen är från Österlen, kommer i nästa veckas program göra upp om den ärofyllda vinsten.

– Det känns hur skönt som helst. Jag har hela tiden siktat på att komma till final, och jag tror att mina chanser är ganska stora. Det känns väldigt roligt att få möta Malin i finalen också, eftersom hon är den som har varit i toppen mest. Jag kommer att göra min grej och hoppas att det tar mig hela vägen, säger David Knutsson, i ett pressmeddelande.

Motståndaren Malin Haak håller med.

– Det är otroligt kul, och nästan en lättnad, att äntligen vara i final. Hela poängen med att tävla är ju att gå för vinst, och snart ska det avgöras. Det känns som att min största motståndare är jag själv. Hur mycket mer kan jag pressa mig själv och samtidigt leverera? Man måste vara sitt allra bästa just den dagen, säger hon.

I finalen sätts finalisternas smaksäkerhet, fingerfärdighet och tekniska färdigheter på prov i en snabbutmaning i flera steg. Den avgörande tävlingen går ut på att skapa en pampig, god och vacker bröllopsdessert som räcker till att göra minst 20 gäster belåtna och imponerade.

Juryn består som vanligt av de meriterade konditorerna Sebastien Boudet, Magnus Johansson och Roy Fares.

Finalen av Dessertmästarna sänds onsdag den 11 oktober 21:00 i Kanal 5.

 

 

 

Malin Haak är den äventyrslystna konditorn som tävlat i både VM och OS i det svenska militära kocklandslaget. Hennes sambo, Martin Morand, vann den tredje säsongen av Dessertmästarna och nu är Malin fast besluten om att ta hem ytterligare en pokal till familjen. Hon har imponerat stort genom hela säsongen, och visat att hon behärskar avancerade tekniker.

David Knutsson kommer ursprungligen från Tomelilla, men flyttade för fem år sedan till Umeå för kärlekens skull. Där jobbar han som dessertansvarig på en välbesökt krog. David använder sig mycket av nordiska råvaror och skapar gärna desserter av smaker som man kanske inte traditionellt associerar med efterrätter. Rödbetor, granskott, timjan och sparris är sådant som gärna får finnas med i hans kreativa skapelser.

Publicerad 06 October 2017 10:41

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag