Skurup tar nya tag från fyran

SKURUP. Förra säsongen klarade sig Skurups Handbolls herrlag kvar i trean, men valde sedan att självmant ta klivet ner till fyran. I år ska man hitta tillbaka till grunden och kärleken till handbollen. Nu har man dessutom hittat en tränare som kan styr skeppet från sidan.

Skurups Handbolls riktiga glansdagar må vara ett minne blott. Men när klubbens herrlag försäsongstränar i Skurupshallen står det klart att handbollen har kommit att handla om något annat än endast sportsliga framgångar.

Förra säsongens division tre-spel byts i höst till division fyra. Nedflyttningen var ett val man själv tog.

– Ska man spela i division tre måste man hålla en helt annan nivå och träna minst två gånger i veckan, säger Tomas af Winklerfelt mittnia och senioransvarig.

Han började spela handboll i Skurup som femåring. När han kom tillbaka till klubben för några år sedan var det efter ett tio år långt uppehåll från handbollen.

Förra säsongen var det svårt att få ihop spelare, men nu har man lyckats få ihop en ännu större trupp.

Tomas af Winklerfelt och linjespelaren tillika materialansvarige Christoffer Stålnacke ser spel i fyran som ett sätt att hitta tillbaka till det roliga i handbollen.

De båda är gamla Skurups-killar och samma gäller för stora delar av årets lag. De flesta har spelat med några av de andra. Träning en gång i veckan gör det lättare att klämma in den i pusslet och att hålla uppe intresset.

– Det är mer eller mindre så för alla här, att hjärtat bankar för Skurup, spela handboll och ha roligt, säger Tomas af Winklerfelt.

– Det är skönt att vara i Skurup, det är det vi erbjuder.

Fyll på med några juniorer underifrån så har man ett seniorlag i Skurup.

Under första månaden av försäsongen har man lett träningarna tillsammans, det har tagit tid att hitta tränare. Ansvaret har delats på spelarna vilket har gjort sitt för sammanhållningen.

– Alla här kan handboll, säger vänsternian Martin Norrman.

– Vi har diskuterat fram och det har alltid varit någon som hållt i de stora dragen, säger Tomas af Winklerfelt.

Men inför kvällens träning har man lyckats hitta en tränare för årets säsong. Stefan Mohlin skulle träna damseniorerna, men man fick inte ihop nog med spelare, så han tackade till slut ja till att träna herrarna, med dottern Linnea Mohlin som assisterande.

De är inte okända i klubben, Stefan har 250 matcher i ryggen och har tränat ungdomslag under senare år.

Ett välkommet tillskott. Nu fattas egentligen inget inför årets säsong, enligt Tomas af Winklerfelt, men drömma kan man ju.

– En vänsterhänt spelare skulle vi behöva. Eller någon som bor i Malmö och har bil som Martin kan åka med, säger han.

Publicerad 14 September 2017 11:19

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag