Efter sommarens vuxenvandringar:

”Det har gått jättebra”

SKURUP. Under sommaren har många engagerat sig i vuxenvandringar på byn. Kommunens fältsekreterare är nöjda och hoppas på att det stora intresset och engagemanget fortsätter.

– Det är verkligen över förväntan att så många har engagerat sig, säger Hilde Petterson en av kommunens två fältsekreterare.

I början vet man aldrig hur många som kommer när man arrangerar något. Men under sommaren har de genomfört nio trygghetsvandringar med ett trettiotal engagerade vuxna.

– Det har gått jättebra. Vi är jättenöjda, säger hon om sommarens vandringar.

Flera av de som engagerat sig för att vara ute på byn och sprida trygghet och prata med ungdomar kommer åter. Vandringarna har gjorts i olika områden i Skurups tätort, förutom under skolavslutningsveckan då man hade närvaro på fler orter.

Både vardagar och helgdagar har man varit ute runt klockan 20 till 22.

– Det gäller att inte hålla på för länge och att var och en får bestämma hur länge de hinner vara med. Det måste verkligen passa in i vardagspusslet. Blir det en börda så vill man kanske bara gå en gång.

Hilde Pettersson hoppas nu på en fortsättning. Men först ska sommaren utvärderas och kan man börja diskutera hur man ska ta vandringarna vidare.

Om intresset skulle bli stort skulle det kanske kunna blåsa liv i en nattvandrarorganisation.

– Det skulle vara en enorm resurs för kommunen, säger hon.

Publicerad 08 September 2017 06:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag