Ystadskola får MFF-akademi

Av
Markus Celander

YSTAD. Malmö FF:s tolfte fotbolls- och idrottsakademi kommer att bli Norreportskolan i Ystad.

Klubbens akademier för högstadieungdomar har funnits sedan 2005. De erbjuder talanger möjligheten att kombinera satsningen på att utvecklas som idrottare med en seriös satsning på skolan.

- Vårt koncept med fotboll som en profil i högstadiet blir mer och mer känt och uppskattat av alla inblandade. I Ystad träffade vi en mycket intresserad och engagerad kommun och skolledning, säger Per Ågren, Malmö FF, på klubbens hemsida.

Då en majoritet av idrottselever inte kommer kunna försörja sig på sin idrott måste de ha en utbildning att falla tillbaka på därav är satsningen på skolan ett bärande inslag ända sedan startenför tolv år sedan.

- Vårt primära mål är att eleverna skall få minst godkänt betyg i alla ämnen och att efter fullbordad grundskola komma in på gymnasiet. För de niondeklassare som gått ut någon av våra fotbollsakademier har nästan alla elever klarat skolan med godkända betyg.

Akademin på Norreportskolan startar hösten 2018 och det första året kommer akademin bestå av en sjundeklass men efter tre år kommer det finnas fotbollsklasser i alla de tre åldrarna på högstadiet.

-´Vi ser fram emot höstterminen 2018 med fotboll på schemat även i handbollstaden Ystad, avslutar Per Ågren.

Publicerad 07 September 2017 13:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag