Lyckad branschdag för hästnäringen i Skåne tillbaka i större format

Av
Julia Pileby

Julia Pileby

BLENTARP. Hästen i Skåne arrangerar, för andra året i rad, tillsammans med bland annat kommunen, Skånsk hästnäringsdag i september. Ett stort intresse efter förra årets arrangemang har gjort att dagen i år har växt.

Den 8 september är det dags för Skånsk hästnäringsdag i Blentarp.

Det är Hästen i Skåne som tillsammans med Sjöbo kommun arbetar med att utveckla dagen, med målet att göra den till Sveriges största mötesplats för hästnäringen.

– Förra året var en slags pilot som vi gjorde för att undersöka intresset för den här typen av dag, berättar Annethe Yng, verksamhetsledare på Hästen i Skåne.

Syftet med dagen är att stimulera utveckling, gemenskap och som en plats för informations- och kunskapsutbyte.

– Vår tanke med dagen var att hästföretagare skulle möta hästföretagare. Det finns ju väldigt många olika slags verksamheter inom hästnäringen. Alla har ju till exempel inte en gård, säger Annethe Yng.

Efter utvärdering av förra årets dag visade det sig att besökare hade hittat nya kunder, arbetskraft och haft möjlighet att nätverka.

Annethe Yng berättar att under förra årets hästnäringsdag var en av utställarna bland annat en tjej som skapat en skottkärra i glasfiber.

– Hon fick 20 beställningar bara under vår dag.

Under årets hästnäringsdag blir det föreläsningar och mingel. Nytt för i år är en paneldebatt med politiker, tjänstemän, tyckare, finansiärer och företagare om skånsk hästnärings utvecklingspotential.

Publicerad 28 August 2017 06:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag