Hittade dumpade kattungar – tre gånger på en vecka

"Jag fattar inte hur man kan göra så mot ett djur"

Av
Gustav Persson

SKIVARP. Tre gånger under loppet av en vecka hittade Jill Rekalos små kattungar som dumpats i plastpåsar. Efter hennes räddning har nu två av dem återhämtat sig och blivit pigga små busfrön.

– Jag fattar inte hur man kan göra så mot ett djur. Det finns inte i min värld, säger hon.

Det hela började för två veckor sedan. Jill Rekalos satt på bussen utanför Skivarp när hon såg en plastpåse i diket. Jill kände att något inte stod rätt till och bad busschauffören att stanna.

– Jag gick fram och lyfte på påsen. Där i låg en kattunge som var helt medtagen. Jag blev jättechockad men samtidigt lättad över att jag hittat den. Jag fattar inte hur man kan göra så mot ett djur. Det finns inte i min värld. Jag blev riktigt arg och ledsen.

Jill bytte telefonnummer med chauffören och redan dagen efter hörde han av sig. Busschauffören hade nämligen sett en liknande plastpåse på samma plats.

Jill begav sig dit men kunde först inte hitta något. Men precis när hon var på väg att ge upp hörde hon skrik som ledde henne till påsen.

– När jag öppnade den var katten livrädd, den skrek, revs och fräste. Jag tyckte jättesynd om henne.

Bara några dagar senare var det dags igen. När Jill var ute och gick sin dagliga promenad stötte hon på en man. Han höll en plastpåse som han ville att Jill skulle ta hand om eftersom han ”inte ville bli inblandad i något skit”. I den låg ytterligare en kattunge.

– Jag tror att det är ödet. Att hitta tre kattungar på en vecka på det här viset är ju sjukt.

För Jill var det självklart att ta hand om katterna. Den ena ungen dog efter en vecka men de andra två mår bra.

– De mår jättebra nu och har jättekul tillsammans. De båda har växt väldigt mycket sedan jag hittade dem. Jag kommer inte att lämna ifrån mig dem.

I Skivarp har förstås Jills insats väckt uppståndelse och många är nyfikna. Därför har hon nu valt att starta Facebook-gruppen ”Olga och Offe” där man kan följa hur det går för katterna.

Jill har polisanmält händelserna och hoppas att de får ett slut.

– Det finns inte i min värld att dumpa djur så där. För mig är det en sjuk människa som har gjort det. 

Offo och Olga har återhämtat sig fin hemma hos Jill.

Offo och Olga har återhämtat sig fin hemma hos Jill.

Publicerad 29 July 2017 07:08

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag