Utflyktstips:

Café för korvfrälsta på landet

UTFLYKT. I juni firade Sotnosens korvcafé på Karstads gård utanför Österslöv femårsjubileum och i sommar bjuder man bland annat på pubkvällar varje fredag och hoppas att besökarna ska fortsätta att hitta till stället där färska korvar gjorda med lokala råvaror, står i fokus.

I våras vann de pris som Sveriges korvkrog 2017 och bara några veckor innan utsågs de till Årets omväg av tidningen Magasin Skåne. Ett tydligt bevis att konceptet med ett korvcafé ute på landet verkligen går hem bland både nära och långväga gäster.

– Ja, det är helt fantastiskt att vi har gäster från både Blekinge och Halland som kör hit bara för ett besök hos oss. Det är smickrande, säger Veronica Börjesson, som driver korvcafét tillsammans med Maria Bub.

Tanken var från början att öppna en korvkrog inne i Kristianstad men de hamnade på Näsby och började då inse att de trivdes utanför stan. När de sedan fick erbjudande om att hyra en länga av Karlsholms gods så insåg de ganska snabbt att de hittat hem.

– Vi var lite oroliga i början att folk inte skulle hitta hit. Men vi hade fel. Vårt koncept passar här och gör sig väldigt bra i denna lantliga miljön.

Redan under gastronomiutbildningen på Högskolan Kristianstad började de diskutera om att starta upp något. Och när Maria Bub gjorde sin praktik hos en korvtillverkare i Provence så växte intresset för korv ännu mer.

– Det blev att vi slog ihop våra två intressen, korv och café och skapade ett korvcafé, vilket vi är väldigt glada för idag, säger Veronica Börjesson.

De färska korvarna görs på plats och serveras på ett personligt sätt.

– Vi vill gärna ge folk en ny upplevelse och nya sätt att äta korv på. Korv går dessutom att variera i oändlighet. Och att vi under våren också fått de här utmärkelserna visar att fler än vi tror på vårt koncept.

Publicerad 28 July 2017 08:00

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag