Prata Ystad-skånska och få en läsk

"Helt unik i sitt slag"

YSTAD. Kan du prata som Frans? Då kan du få en läsk i Coca-Colas nya Dialekt-o-mat i Stockholm. Där är nämligen en av dialekterna som ska härmas Ystad-skånska.
I slutet av förra veckan invigdes Coca-Cola världens första dialektstyrda dryckesautomat. Genom att härma fraser på sex utvalda dialekter kan du där få en läska. Bland de utvalda dialekterna finns blanda annat Vadstena-östgötska och Ystad-skånskan.
Frasen som ska sägas som en riktig Ystabo är: ”Åh, sikket grannt väder”. Kanske inte några problem för oss skåningar men betydligt tuffare för de norrut.
– ­För oss är Dialekt-o-maten ett sätt att engagera svenskarna i vår sommarkampanj där vi med glimten i ögat vill få svenskarna att få upp ögonen för olika semesterpärlor inom landets gränser och inte bara till de klassiska semesterorterna utomlands. Att vi dessutom gör det med Dialekt-o-maten, som är helt unik i sitt slag, hoppas vi kunna underhålla våra konsumenter samtidigt som de får njuta av en iskall Coca-Cola, säger Olivia Enquist, marknadschef på Coca-Cola i Sverige i ett pressmeddelande.
Dialekt-o-mat bedömer själv när man lyckats härma frasen tillräckligt bra och då får man en läsk som belöning. Frågan är hur många läsk det egentligen kommer bli för stockholmarna själva i sommar. 

Publicerad 11 July 2017 10:41

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag