Använda vuxenblöjor har dumpats på vägen – i sju år

"Det är jäkligt äckligt och ett stort frågetecken"

Av
Gustav Persson

TOMELILLA. Under sju år har någon kastat använda vuxenblöjor på exakt samma plats på vägen mellan Äsperöd och Tryde. Nu har invånarna tröttnat och frågar sig: vem och varför?
Trakterna kring Tomelilla är natursköna och lockar varje sommar mängder av turister som vill njuta av den lantliga miljön. Men på vägen mellan Äsperöd och Tryde är det inte alltid lika mysigt. Under sju års tid har någon nämligen dumpat använda vuxenblöjor på vägen, något som Kvällsposten var först med att uppmärksamma.
– Det är vidrigt och händer med jämna mellanrum vilket det har gjort nu under en väldigt lång tid. Det stör inte bara oss som bor där utan det är också en väg som många går på, säger Susanne Jönsson till Lokaltidningen.
Susanne och hennes familj är förmodligen de som drabbats värst. Det är nämligen vid deras infart som blöjorna kastas.
– Det brukar röra sig om två-tre blöjor och de kastas alltid på samma ställe, inom en radie på 50 meter. Ingen har sett eller hört om att något liknande sker någon annanstans i trakten. Det är jättekonstigt.
Eftersom nedskräpningen nu pågått en länge har den förstås blivit ett hett samtalsämne. Och många är upprörda.
– Det är klart att det pratas mycket om det i byn och folk frågar sig vad det är som händer. Det finns många olika hypoteser men vi vet inte varför och hur blöjorna hamnar där.
Nu hoppas Susanne och de andra i byn att nedskräpningen ska få ett slut.
– Det är jäkligt äckligt och ett stort frågetecken som vi gärna vill få ett slut på.    

Publicerad 16 June 2017 09:56

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag