Killarnas briljanta idé:

Låter hobbyn betala hobbyn

BLENTARP. Två driftiga 13-åringar, en lokomotivrök och en fångst horngäddor. Det är allt som behövs för att göra lysande affärer.
– Vi var inte beredda på den här responsen. Vi trodde aldrig att det skulle gå så här bra, säger 13-åriga Theo Mattila och Dante Rappsjö vars delikata fångst fått en minst sagt rykande åtgång.  
När Lokaltidningen besöker gården i utkanten av Blentarp har lokomotivgrillen precis svalnat. På gallret ligger fyra nyrökta horngäddor. De enda som är kvar av fångsten på 30. Resten sålde slut på några timmar
– Det har ringt konstant sedan vi lade ut annonsen på Facebook. Vissa har kommit hit och hämtat och andra har vi cyklat runt och levererat till. En kvinna köpte fyra. Hon var jätteglad eftersom hon letat efter just horngädda, men inte hittat, berättar Dante Rappsjö, som fick idén att sälja nyrökt horngädda av sin morfar.
– Vi hade fått en jättebra fångst nere i Beddinge och kunde inte äta upp allt själv. Så när morfar sa att de skulle ni kunna sälja kom vi på  att det var ett bra sätt att få ihop pengar till det fiskeläger som vi vill åka på i sommar.
– Vi är riktiga fiskenördar om man säger så och i sommar anordnas det två fiskeläger med svenska sportfiskarna i Bjärnum och Hallaskog. Förhoppningsvis kommer det vi får in på försäljningen kunna bidra lite till det, säger Theo Mattila.
Hittills har killarna fått ihop någon tusenlapp på sin försäljning och förhoppningen är att de ska kunna fortsätta med sina affärer några veckor till.
– Säsongen är dock kort. Horngädda finns bara så länge rapsen blommar.
 
 

Nyrökt horngädda

Nyrökt horngädda

Theo och Dante har båda fiskat sedan de var små.

Theo och Dante har båda fiskat sedan de var små.

Dante och Theos tips för en god middag

En rökt horngädda

Potatis

Romsås

Citron

Sparris

...och gott bröd

Publicerad 18 May 2017 11:12

Lokaltidningen Ystads nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag